Årsavgiften: Slik unngår du gebyr

Fristen for å betale årsavgiften er 20. mars, så vil du unngå gebyret bør du raske på.

BIL ER DYRT: Men for mange er det likevel en høyst nødvendig utgift, så ikke la den bli dyrere enn nødvendig. Betal nå, før gebyret kommer. Foto: PER ERVLAND
BIL ER DYRT: Men for mange er det likevel en høyst nødvendig utgift, så ikke la den bli dyrere enn nødvendig. Betal nå, før gebyret kommer. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år får alle med bil en konvolutt i posten fra Tollmyndighetene. Den inneholder innbetalingsblankett for årsavgiften for hver av bilene du måtte ha i garasjen. Betalingsfristen er 20. Mars, så det er ikke mer enn tiden av veien igjen.

Når alle har betalt, har drøye 10 milliarder kroner funnet veien inn på Tollvesenets konto.

Kjøpt bil? Selger har ansvaret

Ikke fått?

Dersom du ikke har fått innbetalingsblankett, så er du ikke fritatt av den grunn. Det er ikke å regne som en gyldig årsak.

På Tollvesenets nettsider står skrevet: «Betaler du årsavgiften etter forfallsdatoen, må du betale en tilleggsavgift. Uansett hva som er grunnen til at du har betalt for sent, må du betale tilleggsavgiften »

Dersom du er blant de som ikke har mottatt innbetalingsblanketter, så finner du riktig kidnummer og totalsum ved å søke på registreringsnummeret på bilen din på Tollvesenets nettsider.

Med andre ord, det er ingen unnskyldninger for ikke å betale, og dersom du ikke betaler innen utgangen av 20.mars, så påløper det et gebyr på hele 250 kroner for hver bil du ikke betaler for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer