Aston Martin: - Hvilken finanskrise?

I går lekket bildene av kommende Aston Martin One-77 ut på nett. Se dem her!

Publisert
Sist oppdatert

(NB: Videoen er nederst i artikkelen. Den er på engelsk.)

One-77 fra Aston Martin overtar ifølge den britiske avisen Daily Telegraph tittelen som verdens dyreste nye serieproduserte bil fra Bugatti Veyron. Denne hadde en prislapp på 800.000 pund (8,6 millioner kroner) mens den nye superbilen fra Aston Martin, som vil plassere seg i kategorien over Mercedes SLR McLaren, Porsche Carrera GT og Ferrari Enzo, skal koste 1,2 millioner pund eller nær 13 millioner kroner etter dagens kurs. Norske avgifter vil komme i tillegg for en eventuell norsk kunde.

7-liters V12

One-77 blir den første helt nye Aston Martin etter at merket ble solgt av Ford til et konsortium ledet av britiske ProDrives sjef, David Richards. Bilen har et karbonfiberchassis og karosseri i aluminium. Motoren er en nyutviklet 7.3-liters V12 og vil ha en toppeffekt på "minst" 700 hestekrefter.

 • Se nye, store bilder!
 • Mange har bestilt

  Navnet One-77 (vi vet ikke om det blir det endelige navnet), kommer av at hvert eksemplar blir ett av totalt 77 som skal lages. For å bestille bilen må det betales inn et forskudd på over to millioner kroner. Så langt har over 100 personer tegnet seg på listen ifølge Daily Telegraph. Det er altså flere kunder enn det skal bygges biler...

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer