Aston Martin AMV8

Mye lekkert kommer fra Fords Premier Automtive Group (PAG). Blant annet så har Aston Martin blomstret veldig.

Publisert
Sist oppdatert

Aston Martin AMV8 Vantage er foreløpig en konseptbil, men er ment å være en basis for en mindre modell fra Aston Martin som skal debutere i 2005. Dette skal bli fabrikkens mest betydningsfulle modell i hele dens 89-årige historie, og vil bli den minste modellen i programmet med DB7 og flaggskipet Vanquish som storesøsken.

Vantage

Produksjonsmodellen vil også hete Vantage (fordel). Denne gangen er det et spesifikt modellnavn i stedet for å angi en toppmotor i modellprogrammet som det har vært før.

Design

AMV8 skal ha en unik design og det er lagt stor vekt på å beholde de typiske Aston Martin-linjer. Som med andre modeller skal utseende være elegant og gjennomført, men motor og ytelser skal være på høyde med de sprekeste sportsbilene fra konkurrentene.

AMV8 har et langt panser, to seter, lang akselavstand og korte overheng foran og bak. Dette hjelper til med å gjøre proposjonene mer ekstreme. Selv om man legger hånden over alle emblemer skal det være solklart at dette er en Aston Martin.

Motor

AMV8 er utstyrt med en 4,3 liters V8 motor som det ikke er oppgitt noen effekt på. Ryktene sier at motoren yter mellom 350 og 400 hestekrefter. Den er plassert langt bak i motorrommet og girkassen sitter bak sammen med differensialen. Dette resulterer i en vektfordeling med 50:50 foran og bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer