Aston Martin Valhalla

Aston Martin får norsk navn

Superbil med norrønt navn.

I KRIGEN: Aston Marting skal i krigen mot blant annet Ferrari SF90 Stradale med sin siste skapelse. Sjekk de drøye venturikanalene i hekken. Ill: Aston Martin
I KRIGEN: Aston Marting skal i krigen mot blant annet Ferrari SF90 Stradale med sin siste skapelse. Sjekk de drøye venturikanalene i hekken. Ill: Aston Martin Vis mer
Publisert

Britiske Aston Martin er igjen inspirert fra Norrøn mytologi når de navngir sine ypperste superbiler. Den forrige, svært baneorienterte superbilen fikk navnet Valkyrie, som er direkte hentet fra den kvinnelige varianten av mannen med Ljåen, som plukket ut hvem som skulle dø og ikke under kamper i vikingtiden, og ta dem med til Vallhall.

Det blir også den siste i en 70 år lang tradisjon med bilmodeller som starter på bokstaven V. Det startet med en høyytelsesvariant av DB2 som uoffisielt ble kaldt Vantage. Siden har vi fått både Virage, Vanquish, Vulcan og Valkyrie.

Deres neste superbil på lista, får det ganske drøye navnet Valhalla, nesten et helnorsk ord, og følger for så vidt storheter som Ducati og Lamborghini for å fortelle hvor forbanna rå bilen er. Både Ducati Diavel og Lamborghini Diablo.

Men foreløpig må du vente til hvert fall 2022 for å komme til vikingenes himmelrike. Aston Martin antyder at bilen, som skal bygges i sparsommelige 500 eksemplarer, lanseres da. Prisen skal være rundt 1 millioner pund - eller godt over 13 millioner kroner - med dagens høyst ustabile kurs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer