Aston Martin Valhalla

Aston Martin får norsk navn

Superbil med norrønt navn.

I KRIGEN: Aston Marting skal i krigen mot blant annet Ferrari SF90 Stradale med sin siste skapelse. Sjekk de drøye venturikanalene i hekken. Ill: Aston Martin
I KRIGEN: Aston Marting skal i krigen mot blant annet Ferrari SF90 Stradale med sin siste skapelse. Sjekk de drøye venturikanalene i hekken. Ill: Aston Martin Vis mer
Publisert

Britiske Aston Martin er igjen inspirert fra Norrøn mytologi når de navngir sine ypperste superbiler. Den forrige, svært baneorienterte superbilen fikk navnet Valkyrie, som er direkte hentet fra den kvinnelige varianten av mannen med Ljåen, som plukket ut hvem som skulle dø og ikke under kamper i vikingtiden, og ta dem med til Vallhall.

VIKINGKVINNENE: Valkyrie og Vallhalla har helt klart mane designtrekk til felles. Foto: Aston Martin
VIKINGKVINNENE: Valkyrie og Vallhalla har helt klart mane designtrekk til felles. Foto: Aston Martin Vis mer

Det blir også den siste i en 70 år lang tradisjon med bilmodeller som starter på bokstaven V. Det startet med en høyytelsesvariant av DB2 som uoffisielt ble kaldt Vantage. Siden har vi fått både Virage, Vanquish, Vulcan og Valkyrie.

Deres neste superbil på lista, får det ganske drøye navnet Valhalla, nesten et helnorsk ord, og følger for så vidt storheter som Ducati og Lamborghini for å fortelle hvor forbanna rå bilen er. Både Ducati Diavel og Lamborghini Diablo.

Men foreløpig må du vente til hvert fall 2022 for å komme til vikingenes himmelrike. Aston Martin antyder at bilen, som skal bygges i sparsommelige 500 eksemplarer, lanseres da. Prisen skal være rundt 1 millioner pund - eller godt over 13 millioner kroner - med dagens høyst ustabile kurs.

HYPER: Aston Martin har tradisjonelt vært leverandør av GT-biler, men er tilsynelatende stadig mer opptatt av å gå i samme retning som McLaren. Ill: Aston Martin.
HYPER: Aston Martin har tradisjonelt vært leverandør av GT-biler, men er tilsynelatende stadig mer opptatt av å gå i samme retning som McLaren. Ill: Aston Martin. Vis mer

Mens Valkyrien har en V12 med hybridteknologi bak baksetene med til sammen 1.200 hester og 900 Nm, vil Valhalla få en helt nyutviklet turboladet 3-liters V6 ladbar hybrid. Det skal være deres første nye motor som er designet og bygget in-house siden 1988.

Ingen effektsifre er bekreftet og det eneste man vet er at turboene blir plassert inne i V-en, noe flere gjør for tiden, blant annet AMG, som de låner motor fra i alle andre modeller.

1000 HK: Det fortelles ingenting om ytelser, men Ferrarien som uttales som konkurrent har 1000 hester, så endten må Vallhalla være lett eller sprek for å få ut vikinghornene. Foto: Aston Martin
1000 HK: Det fortelles ingenting om ytelser, men Ferrarien som uttales som konkurrent har 1000 hester, så endten må Vallhalla være lett eller sprek for å få ut vikinghornene. Foto: Aston Martin Vis mer

Aston Martin peker på Ferrari SF90 Stradale som en konkurrent. Det er en plug in-hybrid med 4-liters V8-motor og tre elmotorer med tilsammen 1000 hester.

Motoren blir svært kompakt og vil bli å finne i en rekke andre modeller når den står ferdig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer