Aston Martin med ny modell

Aston Martin Cygnet er basert på Toyota IQ

Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ærverdige britiske luksus- og sportsbilmerket Aston Martin har bitt i det sure eplet og presenterer en egen og luksuriøs versjon av Toyota IQ. Vi har omtalt denne modellen tidligere; da eksisterte den bare som leire-modell.

Identitet?

Nå står et første eksemplar fiks ferdig og forsøker, som vi kan se på disse bildene, å utstråle så mye elegant og luksuriøs Aston-identitet som det er mulig på en kortvokst krabat på knappe tre lengdemeter, men med plass til fire.

Tre sylindre!

Det er sikkert at bilen står i sterk kontrast til sportsbilene V8 og V12 Vantage, DB9, DBS og superbilen One-77, og til firedørs-GTen Rapide. Og det dreier seg ikke bare om størrelsen, men også om miljø. Cygnet får selvsagt ingen buldrende V8- eller V12-motor men vil være utstyrt med den 3-sylindrede én-liters bensinmotoren fra Toyota, som yter 68 hester og bruker 14,7 sekunder fra 0 til 100 (Ikke akkurat hverdagskost for en Aston Martin). For øvrig vet vi at Toyota planlegger en el-versjon av IQ om et par års tid, og da blir det kanskje duket for den første eldrevne Aston Martin også...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer