Aston Martin tester stor sedan

Aston Martin er i ferd med å utvikle en firedørs luksussedan. Her testes den under vinterlige forhold.

Publisert
Sist oppdatert

Bilen som er avbildet her er åpenbart en variant av konseptbilen Rapide som ble vist på bilutstillingen i Detroit for to år siden. At Aston Martin har bestemt seg for å sette denne bilen i produksjon, kommer neppe som en overraskelse på de som følger litt med på Aston Martins affærer. Likevel er det alltid morsomt med spionbilder som viser at ting er på gang, og ikke minst avslører litt mer om utseendet enn vi visste tidligere.

Lang

Og dette blir en voldsom bil. Fronten på testbilen er typisk Aston Martin og minner sterkt om GT-bilen DB9 som for øvrig låner basis til den kommende sedanen. Men videre bakover skjer det ting. Akselavstanden ser svært lang ut og ordinære bakdører er på plass på det slanke og langstrakte karosseriet.

V12

Under panseret forventer vi å finne den samme V12eren som sitter i DB9 hvor den yter 450 hestekrefter. Vår kilde og bildeleverandør Automedia mener imidlertid å vite at effekten vil stige noe, til et sted rundt 480 hester.

Konkurrenter

Aston Martin Rapide, hvis det er det endelig navnet man velger å gå for, får en rekke konkurrenter i et segment som hittil har vært nærmest ikke-eksisterende. En veteran er Maseratis Quattroporte, mens Porsche Panamera kommer på markedet en gang i løpet av neste år. Også biler som Mercedes-Benz CLS og eventuelt en kommende kupéinspirert sedan fra Audi ved mulig navn A7, vil kjempe om mange av de samme kundene. Aston Martins sportslige luksussedan er ventet på markedet innen et par år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer