Aston Martin V12 Zagato i produksjon

Ikke overraskende er det sjeikene i Midt-Østen som først får se Aston Martins nyeste.

Dessverre har vi ikke noe bilde av hekken - der en god porsjon av Zagato-signaturen pleier å gjøre seg gjeldende. Men også sett skrått forfra har Aston Martin V12 Zagato utvilsomt en egen og markant personlighet. Foto: Produsenten
Dessverre har vi ikke noe bilde av hekken - der en god porsjon av Zagato-signaturen pleier å gjøre seg gjeldende. Men også sett skrått forfra har Aston Martin V12 Zagato utvilsomt en egen og markant personlighet. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nemlig på Kuwait Concours d'Elegance, som avholdes fra 15. til 18. februar, at kunstverket skal avdukes. For vi kan ikke kalle den noe annet enn det. Her har Zagato-designerne lagt seg i selen, og resultatet er i tråd med det man har lov å forvente fra den kanten.

Fra konsept...

I mai omtalte vi Aston Martin V12 Zagato første gang. Men den bilen var en prototype og den ble vist i den celebre skjønnhetskonkurransen for biler ved Villa d'Este, som ligger ved Como-sjøen i Italia.

Etter at den røde konseptbilen ble vist, har Aston Martin lansert en racing-serie basert på den. Den deltok i, og gjennomførte, 24-timersløpet på Nürburgring i fjor sommer.

...til produksjon

Og nå er altså produksjonsbilen klar, her presentert i kledelig "stål-grønt". Den er utstyrt med den velprøvde 6.0 V12-motoren som for øvrig finnes i Aston Martin V12 Vantage.

Ytelsene er hyggelige, men ikke overdrevne: 517 hestekrefter og et dreiemoment på 570 newtonmeter.


Hyper-eksklusiv

Bilen skal produseres i en begrenset serie på 150 eksemplarer. Dette er en bil som skal være eksklusiv, og den vil nok - som tidligere biler med Zagato-signaturen - holde seg godt i verdi gjennom årene. Det er eksempelvis tilfelle for bilen som denne modellen skylder sin eksistens, nemlig Aston Martin DB4GT Zagato, som ble til for femti år siden.

Så var det prisen da. Før merverdiavgift har Aston Martin V12 Zagato en prislapp på 330.000 pund i Storbritannia. Det blir rundt 3.000.000 kroner - før påslag av norske avgifter, det. Selge huset?

Mer Zagato:

Zagato har vært behørig omtalt her tidligere, for eksempel den unike Ferrari 575 GTZ (Zagato) og samme Zagatos retro-moderne Alfa Romeo TZ3 Corsa (som nylig ble etterfulgt av TZ3 Stradale).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer