Aston Martin Vanquish

Aston Martin var for første gang kjøretøyet til James Bond i 1964. Etter det har mye rart blitt rattet av den hemmelige britiske agenten.

Publisert
Sist oppdatert

Etter at BMW har trukket det lengste strået tre filmer på rad, skal igjen James Bond kjøre Aston Martin. Bilen som skal profileres gjennom neste film er det siste skuddet på stammen, Vanquish.

Hører sammen

Vanquish blir James Bond sin fjerde Aston Martin. DB5 deltok i to filmer etter hverandre, først ”Goldfinger” og siden ”Thunderball”. Etter det ble det en pause frem til filmen ”Her Majestys Secret Service”, hvor 007 kjørte rundt i en DBS. Ikke før i ”The living Daylights” dukker Aston Martin opp igjen. Denne gangen er det en V8 Vantage som blir brukt. I filmene ”Goldeneye” og ”Tomorrow never dies” er det egentlig BMW som skal ha hovedoppmerksomheten med henholdsvis Z3 og 750 iL. Allikevel klarer Aston Martin å snike inn en DB5 i begge filmene.

Sofistikert som 007

Om det er James Bond eller Vanquish som er mest sofistikert kan det muligens strides om, men det er ikke mye som minner om tradisjonell produksjon når Aston Martin-biler skrues sammen. Aston Martin har tatt i bruk kompetanse både fra flyindustri og fra Storbritannias omfattende deltagelse i racing. I Vanquish er det i stor grad brukt aluminium og karbonfiber for oppnå størst mulig stivhet, men purister trenger ikke være redde for at roboter gjør for mye av jobben, Aston Martin bilene er nemlig fortsatt laget for hånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer