Aston Martins nye luksusbil

Aston Martin har holdt oss på pinebenken lenge, men her er omsider produksjonsklare Rapide.

Publisert
Sist oppdatert

Nå har vi i noen tid kunnet bivåne febrilsk testaktivitet fra Aston Martins side, blant annet med testkjøring på Nürburgring med et bare delvis tildekket eksemplar av den kommende luksussedanen Rapide.

Rene linjer

Vi fikk stifte bekjentskap med en konseptversjon av bilen på bilutstillingen i Genève allerede i 2006 - den var blitt vist i Detroit to måneder før. Disse bildene viser at det ikke er stor forskjell på "konseptet" og produksjonsmodellen. Linjene fremstår i våre øyne som hakket renere, og de små luftinntakene i støtfangeren forsvinner. En ny, diskret knekk følger hele bilens side hvilket gjør at lyset brytes på en elegant måte.

Seks liters V12

Under panseret vil man finne den velkjente V12-motoren med et slagvolum på seks liter og hvis effekt ifølge Automotive News ikke vil overstige 500 hestekrefter - det snakkes om 486. (DBS skal fortsatt være flaggskipet med sine 517 hestekrefter, noe nye V12 Vantage også har fått tildelt). I og med bilens størrelse og vekt vil denne bilen altså tilhøre luksussegmentet i større grad enn sportsbilsegmentet der fetter DB9 representerer GT-klassen. For å ta eksempelet Bentley er DB9s motstykke Continental GT mens Rapides er Continental GT Flying Spur. Rapide burde greie en toppfart nær 300 km/t og 0 til 100 på cirka 5 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.