Astra Coupe: Mer enn design

Opel har alltid hatt tradisjon med å bygge sportscoupeer, noe klassikere som Opel GT og Manta beviser. Neste sommer kommer Opel Astra Coupe, og den bilen har mer å fare med enn bare design.

Publisert

Når Opel lanserer Astra Coupe sommeren år 2000 lanserer de samtidig en bil med klare målsettinger. For under panseret hviler det en nyutviklet to-liters turbomotor med 190 hestekrefter. Dermed skal Opel Astra Coupe kunne nå 240 kilometer i timen.

2,2 liter og 145 hester, eller familiemotor

For de mer sedate av oss kan det likevel være betryggende å vite at Opel også kommer til å gi oss muligheten til å velge en 2,2-liters, 16 ventilert motor med 145 hestekrefter. Også den er nyutviklet spesielt for Astra Coupe. Minste motoralternativ til Astra Coupe vil være den velkjente 1,8-liters 16 ventilerte motoren som er kjent fra familieutgavene av Astra.

Det er likevel klart at Astra Coupe knapt kan kalles noen familiebil siden den bare skal registreres for fire.

Skjønnhetskuren

Designmessig har også Astra Coupe gjennomgått noen forandringer. Blant de mest markante er en skråere frontrute, nye støtfangere foran og bak, ny grill samt at bilen er senket 20 millimeter. Nye, stjerneformede lettmetallsfelger blir også standard på Astra Coupe.

Bilen skal bygges av Bertone, i en ny fabrikk som ligger nær Torino i Italia. Opel planlegger å produserer 30.000 Astra Coupe i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.