Astra GTC: Lav, lekker og leken

Både kombi- og stasjonsvognutgavene av nye Opel Astra har gjort det svært godt i Europa, ikke minst i Norge. Snart er den tredje varianten - Astra GTC - på plass hos norske forhandlere. Vi har prøvekjørt den sportslige kompaktbilen.

Publisert
Sist oppdatert

MALAGA (DinSide Motor): Nye Opel Astra ble introdusert i Norge i april 2004 og fikk en god mottakelse her i DinSide. Noen måneder senere, i oktober, kom den viktige stasjonsvognutgaven, en bil som i likhet med femdørsutgaven har blitt belønnet med mange godord i våre tester.

Men det var ikke bare DinSide som ga Astra en positiv mottakelse. De to Astra-versjonene har nemlig solgt svært godt. Så godt at Opel etter kun kort tid valgte å øke produksjonskapasiteten.

Tredje mest solgte

Selv om norske salgstall alltid blir ganske beskjedne i europeisk målestokk, har også den norske importøren grunn til å være fornøyd. I januar ble det solgt 279 Astra her i landet, noe som betyr at Astra for tiden er landets tredje mest populære bil. En tredjeplass på bestselgerlisten innebærer at Astra i januar solgte bedre enn biler som Peugeot 307, Volkswagen Passat og Volkswagen Golf.

Lite populær konfigurasjon

Nå er altså en tredje Astra-variant på vei. Denne modellen bærer betegenelsen GTC, som er en forkortelse for Gran Turismo Compakt. GTC er en tredørs bil og har dermed svakt salgspotensiale her i landet. Nordmenn foretrekker nemlig femdørs biler. I 2004 ble det bare solgt snaue 2.300 nye tredørs kombikupeer i Norge. De ekte todørs kupeene selger enda dårligere - i fjor ble det kun solgt 326 stykker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer