- At diesel er verre for luftkvaliteten er tøv

På motor-symposiet som nylig ble avholdt i Wien, forsvarte Volkswagen-sjefene dieselteknologien.

HØYTEKNOLOGISK DIESEL: Volkswagen-konsernet er langt fremme når det gjelder dieselteknologi, og deres tekniske sjef mener dieselmotstanderne prater tull. Her ser vi en Audi RS 5 TDI med dieselmotor og et høyspenningsbatteri som tilsammen gir lynrask akselerasjon fra start. Foto: AUDI
HØYTEKNOLOGISK DIESEL: Volkswagen-konsernet er langt fremme når det gjelder dieselteknologi, og deres tekniske sjef mener dieselmotstanderne prater tull. Her ser vi en Audi RS 5 TDI med dieselmotor og et høyspenningsbatteri som tilsammen gir lynrask akselerasjon fra start. Foto: AUDI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye snakk om drivstoffet diesel om dagen, og svært ofte er det med negativ slagside når fokus er på forurensning og skadelige utslipp.

Dette har ført til at flere byer i Europa har innført eller planlegger å innføre, begrensninger av bruk av dieseldrevne kjøretøy - særlig i perioder med høy lokal luftforurensning.

Også i Oslo vurderes det nå seriøst å innføre forbud mot bruk av dieselbil enkelte dager. Dette medfører usikkerhet for urbane bilkjøpere som er avhengige av bilen hver dag, men det bekymrer også bilprodusentene selv, som i tur og orden - og samlet rykker ut for å forsvare moderne dieselteknologi, senest for få uker siden, som britiske Daily Telegraph nylig rapporterte.

Nedslående målinger

I den sammenheng kompliserer det selvsagt ytterligere saken at undersøkelser som nylig er gjennomført viser at selv nye dieselbiler har mye høyere utslipp enn lovet av skadelige nitrogenoksider, som er spesielt skadelig for folk med astma og andre luftveislidelser i tettbygde strøk.

Men under motor-symposiet som nylig ble holdt i Wien, kom altså Volkswagen-konsernet med en av de tydeligste uttalelsene til forsvar for dieselmotor vi har sett på lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer