Åtte dashbord-kameraer testet

Youtube renner nesten over av filmklipp fra bilulykker og naturfenomener, og nå er kameraene på full fart inn i Norge. Men hvilket skal du kjøpe? Det får du svaret på her.

Rune Martin Nesheim ga alt i stortesten av dashboard-kameraer. Foto: Jamieson Pothecary
Rune Martin Nesheim ga alt i stortesten av dashboard-kameraer. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange bilførere i Europa har utstyrt bilene sine med såkalte dashcam, eller på norsk: Fastmonterte kameraer som filmer kontinuerlig mens du kjører.

Grunnen er enkel: De har veier og en trafikkultur som er en helt annen enn den vi er vant med, og flere forsikringsselskapene gir også rabatt i premien dersom du kommer med videobevis.

Nå er det flere land som følger etter. Så langt er Norge ikke et av dem, men det hindrer likevel ikke nordmenn fra å kjøpe seg et selv.

Stort utvalg

Det er allerede mange kameraer å velge mellom på diverse nettsteder, og vi har testet åtte modeller som plasserer seg fra de rimeligste til de dyreste.

Og det er bare å konstatere at kvaliteten er mildt sagt varierende.

Vårt råd er uansett at du bør styre unna de billigste alternativene. Tusenlappen du betaler ekstra tjener seg nemlig fort inn dersom du klart og tydelig kan lese skiltnummer og se personer i bildet.

Vi hopper like godt rett til konklusjonen på de enkelte kameraene. Mer om hvordan testen er gjennomført, og hva du bør tenke på før du bestemmer deg får du lenger ned på siden!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer