Porsche 992

Åttende generasjon Porsche 911: - Helt unikt - og legendarisk

Det er lett å gripe etter klisjeer når man omtaler Porsche 911. Men vi snakker om et helt spesielt ikon.

AVDUKET: Åttende generasjon Porsche 911 er født. Den har fått modellbetegnelsen 992. Minner den ikke om noe...? Foto: Porsche
AVDUKET: Åttende generasjon Porsche 911 er født. Den har fått modellbetegnelsen 992. Minner den ikke om noe...? Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er rimelig unikt i bilverdenen at samme modellrekke har blitt produsert i syv generasjoner, med i hovedtrekk samme design i over et halvt århundre.

Det må tas et hederlig forbehold når det gjelder de britiske institusjonene Lotus 7/Caterham 7 - og selvsagt Morgan, selv om disse ikke under skallet er blitt fornyet til de grader som Porsches viktigste modell.

Nå, 55 år etter at 911 første gang så dagens lys, blir den ny - med samme grunndesign - for åttende gang.

Anti-Corvette

Dette er sportsbilen som for svært mange er nærmest selve symbolet på en sportsbil. Vi kalte den en gang, etter en test av sjette generasjon, Sportsbilen med stor S. Og det må vel fortsatt sies å være tilfelle - i hvert fall i Europa.

For en seriøs rival når det kommer til seiglivethet finnes riktignok, på den andre siden av Atlanteren. Chevrolet Corvette ble lansert ti år tidligere enn 911 - i 1953.

Den modellen har imidlertid endret stil ganske radikalt gjennom årene, mens Porschen har vært umiddelbart gjenkjennelig som en 911 gjennom hele sin levetid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer