Det er rimelig unikt i bilverdenen at samme modellrekke har blitt produsert i syv generasjoner, med i hovedtrekk samme design i over et halvt århundre.
Det må tas et hederlig forbehold når det gjelder de britiske institusjonene Lotus 7/Caterham 7 - og selvsagt Morgan, selv om disse ikke under skallet er blitt fornyet til de grader som Porsches viktigste modell.
Nå, 55 år etter at 911 første gang så dagens lys, blir den ny - med samme grunndesign - for åttende gang.
Anti-Corvette
Dette er sportsbilen som for svært mange er nærmest selve symbolet på en sportsbil. Vi kalte den en gang, etter en test av sjette generasjon, Sportsbilen med stor S. Og det må vel fortsatt sies å være tilfelle - i hvert fall i Europa.

For en seriøs rival når det kommer til seiglivethet finnes riktignok, på den andre siden av Atlanteren. Chevrolet Corvette ble lansert ti år tidligere enn 911 - i 1953.

TEST: Sportsbilen med stor S
Den modellen har imidlertid endret stil ganske radikalt gjennom årene, mens Porschen har vært umiddelbart gjenkjennelig som en 911 gjennom hele sin levetid.
992 er født
Det gjelder også 2019-modellene, som det går tydelig frem av bildene, tatt under presentasjonen av sportbilen på Los Angeles Auto Show. Åttende generasjon har fått modellkoden 992 - forgjengeren var 991, og etterfulgte på ulogisk vis 997 i 2011.
Det er i denne omgang 911 Carrera S (med bakhjulsdrift) og 4S (med firehjulsdrift), som vises. De er utstyrt med 3,0-liters turbodrevet boxer-motor, som forgjengeren - men nå med 30 hestekrefter mer.
Vi er dermed nå oppe i 450 hestekrefter. Økningen er oppnådd gjennom ny layout for turbo og ladeluftkjølesystem.


Mer krefter, mer fart
Kreftene porsjoneres ut gjennom en nylig utviklet åttetrinns dobbelkløtsj-kasse. Dette gir nye 911 akselerasjonstider som for bare få år siden var forbeholdt supersportsbiler på øverste hylle - med Sport Chrono-pakken som tilvalg, kommer disse ned i 3,4 sekunder på 0-100 for Carrera 4S og selv Carrera S uten dette tilvalget skal klare øvelsen på 3,7. Topphastighet er henholdsvis 306 og 308 kilometer i timen.
Dette lover med andre ord godt for fremtidige Turbo, GT2 og GT3-versjoner!
Fra visningen i LA

Klassisk stil - ny design
Porsche fremhever at bilens design er helt ny. Det vil nok få mange til å trekke på smilebåndet, men en kjenner vil selvsagt se forskjellene med en gang - karosseriet er nytt fra ende til annen og ytelsesforbedringene symboliseres - og håndteres - med designgrep som de bredere hjulhusene over 20-tommerne foran og 21-tommerne bak.

Dundrer fra Porsche
Foran er 992 4,5 centimeter bredere enn 991, dørhåndtakene er nå elektrisk betjente og i flukt med dørens overflate og hovedlysene er LED-baserte.
Den variable hekkspoileren er betydelig bredere enn på forrige modell, og hekksignaturen er fremtredende med sømløs lysstripe tvers over bakenden.
Interiøret er helt nytt og førermiljøets rene og rette linjer skal være inspirert av 70-tallets 911-modeller. Men teknologien er selvsagt på et helt annet nivå.

Er Panamera best i verden - igjen?
Ny, aktiv elektronikk
Nye assistansesystemer og digitale løsninger er selvsagt med på spesifikasjonslisten, og sikkerhetsmessig kommer nå en såkalt wet mode-funksjon, som oppdager våt veibane og både advarer føreren og foretar automatiske innstillingene på de elektroniske kontrollsystemene.
Dette kommer i tillegg til diverse autobremsfunksjoner og adaptiv fartsholder. Elektronisk, stemmeaktivert personlig assistent og diverse nettjenester kommer i tillegg.
Flere bilder

Test: Koster for mye og ofrer for mye
Tar miljø- og klimagrep
Og miljøaspektet? Vel - normert forbruk er redusert i forhold til tidligere 911-modeller. Vi er nå nede i 0,9 liter per mil, tilsvarende 206 gram CO2 per kilometer.
Når det har sagt, hvem kjøper en 911 for å kjøre etter normeringssyklusen?
Men Porsche vil ikke ha på seg at de ikke tenker på klima og miljø, så de har også introdusert en web-basert Porsche Impact-CO2-kalkulator som skal kunne regne ut kostnaden for å nøytralisere klima-effekten føreren genererer, samt foreslå internasjonalt godkjente miljøprosjekter å investere i, som regnskogbeskyttelse, samt vind-, vann- og solkraft.
Hvem sa at en Porsche-eier nødvendigvis var et miljøsvin?
