Audi: 50.000 mellom hver service

Konkrete krav til hva slags oljetype som skal brukes, samt sensorer som måler hvor forurenset oljen er fører til kraftig økning av service-intervallene.

Audi: 50.000 mellom hver service
Publisert

Nye Audi'er produsert etter 5. juli i år drar nytte av det nye systemet. Hittil har Audi operert med service-intervaller på 15.000 km, men alle bensinmodeller kan nå kjøres 30.000 kilometer uten service -- med mindre systemets sensorer finner ut at oljen er så forurenset at en service er påkrevet. Dette er det samme systemet som BMW har hatt det siste året.

Lengre for diesel-motorer

Sekssylindrede dieselmotorer fra Audi får forlenget serviceintervallene opp til 35.000 km mellom hver inspeksjon, mens de firesylindrede TDI-motorene nå kan gå hele 50.000 km mellom hver service.

Audi TT-modellene får dette systemet fra desember i år.

Bindes til Audi

Et slikt system kan, i følge bilprodusenten, redusere servicekostnadene med inntil 30 prosent. Det forutsettes at kundene bruker den oljen Audi spesifiserer, og at all service foretas på merkeverksteder. Dermed binder Audi kundene sine til egne merkeverksteder og forsøker å begrense kundenes lyst til å foreta service andre steder.

Oljen og systemet

For å kunne dra nytte av systemet, forutsetter Audi at oljekvaliteten tilfredsstiller Audi-normen 5000-300 (for bensinbiler) eller 500-600 (for dieselbiler). I følge den norske importøren Harald A Møller er det bare Shell som foreløpig har olje som tilfredsstiller denne normen, men andre produsenter følger hakk i hæl. Oljen har en viskositetsgrad på 0W-30, og er dermed tynnere enn hva Audi tidligere har spesifisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.