Audi A1 nærmer seg

Noen hevder Audi skal vise sin nye småbil om kun et par måneder. Andre mener det tar lengre tid. Når kommer den egentlig?

A1 Sportback Concept fra Frankfurt-utstilligen i fjor
A1 Sportback Concept fra Frankfurt-utstilligen i fjor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De oppsiktsvekkende nyhetene om at den helt nye modellen Audi A1 skal gå i produksjon allerede i oktober, gjengis i bilpressen nær sagt verden over. Det betyr i så fall at bilen skal vises i fiks ferdig utgave på Frankfurt-utstillingen i september.

Nyheten stammer opprinnelig fra den belgiske avisen Le Soir som angivelig har snakket med sjefen for Audis fabrikk i Brussel. Han hevder at fabrikken nå skal holde stengt i august for å klargjøre for produksjonen som altså visstnok skal starte i oktober.

Senest neste sommer

Den norske Audi-importøren er imidlertid ikke kjent med at produksjonen skal starte så tidlig og hevder at de første bilene er ventet til Norge omtrent midt på sommeren neste år, med produksjon på vårparten neste år.

Åpner for muligheten

Samtidig er man kjent med at Audi har bekreftet at det skal vises en foreløpig ukjent modell. Dette kan selvsagt være A1, men også et eller annet konsept. A8 er etter alt å dømme utsatt noe, og R8 Spider er den eneste modellen som er bekreftet.

Svært aktuell for Norge

Uansett når den kommer, Audi A1 blir en spennende bil, ikke minst for det norske markedet. Mulighet for forholdsvis små motorer med svært gunstige utslipp bør gi gode priser. En hybridvariant kommer, men trolig ikke fra starten av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer