Audi A2 med sparemotor

På grunn av sin beskjedne vekt, skal A2 i utgangspunktet ha et beskjedent drivstofforbruk. Men nå kommer den med en enda mer sparsommelig motor, som skal kunne drive bilen med et forbruk på under 3 liter på 10 mil.

Audi A2 med sparemotor
Publisert

5171">Da A2 ble presentert på bilmessen i Frankfurt i høst, ble den vist med to 1,4-litere: én bensin- og en dieselmotor. Nå kommer A2 også med en 1,2-liters TDI-motor, med et forbruk som gjør dette til Audis 3-litersbil.

3-litersbilene

”3-litersbil” er en stadig mer utbredt betegnelse på en sparebil som altså bruker rundt 3 liter drivstoff på 10 mil, eller 0,3 liter per mil. Volkswagen-konsernet har allerede en slik bil i stallen sin, nemlig 3-liters Lupo. På grunn av avansert teknikk blir denne dyrere i produksjon -- og dermed også dyrere i salg -- enn en ordinær Lupo.

Denne importeres ikke til Norge, da den vil bli for dyr. Så fremt ikke avgiftspolitikken i Norge endres og gir fordeler i form av lavere avgifter til biler med lavere forbruk og/eller lavere utslipp, kommer heller aldri spare-Lupo til å importeres til Norge.

Selv om ingenting er avgjort med tanke på 3-liters A2en sin skjebne i Norge, tror den norske Audi-importøren at den vil komme på det norske markedet.

Mistet 135 kilo

Det må en kombinasjon av lav totalvekt og moderne motorteknikk til for å få forbruket ned på 2,99 liter per 100 kilometer. Når det gjelder A2, er den med sitt aluminiumskarosseri i utgangspunktet en lett bil. 3-litersbilen er endog enda lettere, i forhold til modellen med 1,4-liters TDi, er 3-litersbilen 135 kilo lettere, og den ender da på 825 kilo. Noe av vektreduksjonen skyldes motoren, mens det er spart inn ytterligere vekt på interiørdetaljer -- som for eksempel baksetet som har mistet 19 kilo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer