Audi A3 Ambition 1999: Ulyd ved rygging

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Audi Modell: A3 Ambition Motor: 1,6 Bensin Årsmodell: 1999 Kilometerstand: 80000 Problem: Ulyd ved ryggingMin bil har de siste månedene vært plaget av en ulyd når man rygger. Jeg har spurt verksted om hva dette kan være, men ikke fått noe svar som har gjort meg klokere. Nå håper jeg bildoktoren kan hjelpe. Problemet kommer som sagt når jeg rygger. Bilen går jevnt bakover, men det høres en metallisk klikkelyd når bilen har fart bakover. Lyden avtar om jeg trykker inn clutchen (men er der fremdeles), og øker jo mer jeg trykker på gassen. Dette er ikke den vanlige "klikkelyden" som kommer når en rygger, men en mye mer markant metallisk "klikk klikk" lyd. Jeg har kjørt med bilen slik en stund, men lyden har ikke blitt verre. Det er vanskelig å si når den oppstod. Når jeg kjører fremover er det ingen ulyder.

Jeg håper dere kan svare på hva dette kan være, og eventuelt hva som muligens må gjøres for å fikse det.

Svar: Burde nok sjekke om det er slakk i drivledd da det blir en annen belastning på disse når du rygger. Kan også være en tann i reversgiret i girkasse og du bør nok kanskje sjekke giroljen om det er metallspon eller rett og slett metallbiter!! Noen ganger er det bremser som må sjekkes og da kan det være at det er for stor slakk mellom calipper og klosser slik at disse ligger og hopper eller om monteringssett tar i calipper eller bremseskive. Noen ganger er avbalanseringslodd for nær calipper og lager ulyder men da bør du også høre dette ved kjøring fremover. Jeg er sikker på at bilverkstedet ditt finner ut av dette! Lykke til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer