Audi A3 får trapes-grill

Det er ikke mer enn to år siden vi reiste til Sardinia for å stifte bekjentskap med andre generasjon Audi A3 - som i våre øyne fremsto som moderne og lekker. I dag derimot, fremstår tredørs-utgaven av Audi A3 som gammeldags.

Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor? Jo, fordi Audi i mellomtiden har innført sin oppsiktsvekkende, trapes-formede grill. Først ut var Audi A8 6.0, som allerede i desember 2003 fikk Audis såkalte single frame grill. Deretter kom turen til sedan-utgaven av nye A6. Men det som virkelig ødela for tredørs-utgaven av Audi A3, var lanseringen av A3 Sportback høsten 2004. A3 Sportback kunne ikke bare friste med gode priser, fem dører og bedre plass enn lillebror, i tillegg fikk Sportback altså trapes-formet grill. Etter Sportback ble tredørs-utgaven av A3 rett og slett en mindre interessant bil.

A4, A6 Avant og A8

Siden den gang har enda flere Audi-modeller fått den nye Audi-fronten. Etter Sportback fulgte A4 og deretter kom stasjonsvognutgaven av nye A6 med sin prangende grill. Og i løpet av de nærmeste ukene står A8 for tur.

A2, TT, A4 Cab. - og A3

Dermed er det faktisk bare fire Audi-modeller som mangler trapes-formet grill - A2, TT, A4 Cabriolet - og A3. Både A2 og TT synger på siste verset. Førstnevnte vil tas ut av produksjon i løpet av sommeren, mens TT snart vil pensjoneres til fordel for en helt ny modell. Vi har allerede vist spionbilder av en ansiktsløftet A4 Cabriolet, som sannsynligvis vil bli introdusert i løpet av sommeren eller høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer