Audi A3 Sportback som plug-in hybrid

Med 50 kilometer elektrisk rekkevidde kan dette bli rosinen i pølsa i A3-modellrekken.

NÅ ER DET ALVOR: Audi A3 Sportback kommer nå i e-tron-versjon. Ikke nok med at den kan klare 222 kilometer i timen og 0-100 på bare 7,6 sekunder - den kan også ifølge produsenten klare seg med 0,15 liter per mil ved blandet kjøring. Foto: Audi
NÅ ER DET ALVOR: Audi A3 Sportback kommer nå i e-tron-versjon. Ikke nok med at den kan klare 222 kilometer i timen og 0-100 på bare 7,6 sekunder - den kan også ifølge produsenten klare seg med 0,15 liter per mil ved blandet kjøring. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi A3 kom nylig i den mest norsk-vennlige versjonen Sportback, altså den romsligere femdørsversjonen. Hva vi syntes om den da vi nylig testkjørte den, kan du lese her.

Ladbar hybrid

Nå har Audi annonsert at bilen kommer i en sprek, men meget økonomisk, ladbar hybridversjon. Slutt på e-tron-konseptbilene - dette er en kommende produksjonsbil, selv om vi riktignok ikke får den i butikkene før til neste år. Det er særlig tallet 35 gram per kilometer i CO2-utslipp som vil vekke oppsikt, og som vil spare kjøperen for mange avgiftskroner. I den grad de oppgitte tallene stemmer med kundens bruksmønster i virkeligheten, vil også forbruket, som er oppgitt til meget lave 0,15 liter per mil, bidra til at nykommeren får oppmerksomhet.

Enda en ny Audi-råtass: RS-versjon av kompakt-SUV-en Q3

204 hk totalt

Audi A3 e-tron blir ifølge produsenten en både kompakt og sportslig ladbar (plug-in-) hybrid. Kreftene kommer fra en bensinmotor på 1.4 liter som kobles sammen med en elektromotor og automatgirkassen S tronic. Den modifiserte bensinmotoren 1.4 TFSI yter 150 hestekrefter og elektromotoren leverer i tillegg 75 kW eller 102 hestekrefter. Totalt kan kombinert effekt (den såkalte system-ytelsen) nå 204 hestekrefter med et dreiemoment på 350 newtonmeter. 0-100 km/t gjøres unna på 7,6 sekunder og toppfarten skal være 222 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer