Audi A5 blir kabriolet

Audi lager kabrioletversjon av mellomklassekupeen A5.

Publisert
Sist oppdatert

Det kom neppe som noen overraskelse. Tvert i mot hadde nok en del ventet den på markedet tidligere enn den nå kommer. Men her er i alle fall Audis kommende kabrioletversjon av A5, spionfotografert av vår samarbeidspartner Automedia.

Bildene er av dårlig kvalitet, men de viser likevel ganske tydelig hvordan sluttresultatet vil bli seendes ut. De bekrefter dermed at Automedias illustrasjon er rimelig virkelighetsnær.

Stofftak

A5 blir en klassisk kabriolet med stofftak, to dører og fire seter. Audi følger med andre ord ikke etter konkurrenten BMW som nå har ståltak på sin 3-serie kabriolet.

A4 kabriolet forsvinner

Rent teknisk blir det heller ingen revolusjon, men med bakgrunn i hvordan nye A5 og A4 oppfører seg på veien, blir det merkbare fremskritt sammenlignet med utgående A4 kabriolet. Dette er en modell som for øvrig vil forsvinne ettersom A5 har tatt på seg oppgaven å kaste hatten.

Kraftige motorer

Motoralternativene blir de samme som i kupeen. Det vil si bensinmotorer fra 180 hester og dieselmotorer fra 190 hestekrefter. Toppmodellen blir S5 med en 3,0-liters kompressormotor med 333 hester. Både firehjulsdrift og dobbelkløtsjkassen S-tronic blir tilgjengelig på utvalgte modeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer