Audi A6 1,9TDI 2001: Mister motorkraft

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: AudiModell: A6Motor: 1,9 TDIÅrsmodell: 2001 Kilometerstand: 189.000 Problem: Mister motorkraft.Når motoren er kald, og jeg starter å kjøre begynner den å fuske og enkelte ganger stopper den. Hvis den ikke stopper, går den over på nødprogram (hørt av mer kyndig person). Da kan jeg gi bånn gass uten at det skjer noe. Da må jeg stoppe og starte motoren igjen. Da er ting i orden igjen, men det skjer gjerne flere ganger mens motoren er kald, og enkelte ganger når den blir varm også. Dette skjer som oftest ved gasspådrag, men kan også forekomme uten det. Har vært på et bilverksted og tatt diagnose, men det ble ikke funnet noen feilkoder. Dette er en 115 hk. 1,9 tdi. Vært borti dette før?

Svar: Luftmassemåler vil i mange tilfeller ikke vise feil eller gi feilkoder ved å kjøre vanlig diagnose, men ved å bruke et scoop kan man se at signalet ikke er som det skal være. Sot er også en ting som kan ødelegge for turbotrykkstyring og EGR system og føre til slike feil. Du kan kanskje få redusert problemet ved å ta en motorrens i forbindelse med et oljeskift og tilsette et rensestoff i dieselfilter/tank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer