Audi A6: Når seks ikke er nok

Seks har blitt for lite for Audi A6. Den 2,8-liters V6 motoren med 193 hestekrefter skal ikke lenger markere toppmotoriseringen - sammenliknet med hva som kommer blir det en liten motor..

Publisert

I første halvår av 1999 trekkes teppet av Audi A6 4.2 Quattro. Egentlig ikke så revolusjonerende når man tenker på at BMW og Mercedes lenge har kunnet tilby V8ere under sine lange pansere på 5-serie og E-klasse. Nærmest rødmende Audi-selgere har måttet innrømme at det største som står på menyen i A6 er seks - ordnet i en V.

Mye fantasi trenger man ikke for å skjønne at Audi før eller senere ville ta V8 motorene fra A8, finne frem skohornet og lirke de ned i motorrommet til A6.

To motorer

Først kommer toppmodellen med stor T: V8, 4,2 liter, fem ventiler per sylinder, 300 hestekrefter, 400 Nm dreiemoment og firehjulsdrift (Quattro).Ytelsene er foreløpig ikke klare, men regn med at 0-100 kilometer vil gå unna på rundt 6 sekunder og at toppfarten er begrenset til politisk korrekte 250 kilometer i timen.

Men det kommer mer, for Audi har jo også en 3,7-liters V8 på 260 hestekrefter i A8. Naturligvis finner også den motoren veien ned i A6ens motorrom, men det blir uten Quattro som standard. Regn omlag 7 sekunder fra 0-100 kilometer i timen, og rett under 250 kilometer i timen i toppfart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer