Audi A6 oppgraderes

Det er først og fremst sedan-hekken som endrer karakter når populære Audi A6 snart får sin ansiktsløfting.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens Audi A6 har vært i salg her i landet siden sommeren 2004, noe som betyr at bilen allerede har rukket å bli fire år gammel. Derfor har vi det siste halvåret forventet en ansiktsløfting, noe vår samarbeidspartner Automedia lover at vil komme "soon".

Udramatisk

Audi er imidlertid tydeligvis svært godt fornøyd med A6-salget og ansiktsløftningen er langt fra like dramatisk som den forrige generasjon Audi A4 fikk. Spionbildene viser nemlig en front som har fått svært få endringer.

Audi A6 oppgraderes

Audi A6 oppgraderes

 1. Store bilder
På bildet sees ansiktsløftet utgave (foran) og dagens utgave (bak).
På bildet sees ansiktsløftet utgave (foran) og dagens utgave (bak). Vis mer
Audi RS6 sedan med ansiktsløfting.
Audi RS6 sedan med ansiktsløfting. Vis mer


Men noen er det. For det første er de vertikale spilene i den voldsomme grillen trukket tilbake, noe som fører til at de horisontale spilene nå blir helt dominerende. Samtidig har Audi bestemt seg for å ramme inn skiltplaten med horisontale spiler. Dette i motsetning til i dag, der skiltplaten strekker seg i hele grillens bredde.

Blinklys i sidespeilene

Ser du godt etter vil du også legge merke til at de ytre luftinntakene har blitt bredere og lavere og at tåkelyktene de omkranser har blitt mindre. Audi-kjennere vil også bite seg merke i at A6 nå får blinklys i sidespeilene. Vi regner med at disse er diode-baserte.

Bredere hvitfelt

Stasjonsvognhekken fremstår nærmest som fullstendig uendret, med unntak av baklyktinnmaten. Mens dagens Avant-baklykter kun har to små, hvite felt for ryggelys, vil den ansiktsløftede stasjonsvognen få hvite felter som strekker seg i nesten hele lyktenes bredde.

Helt nye sedan-baklykter

Sedan-hekken derimot, vil få en helt ny fremtoning. Baklyktene er nemlig fullstendig redesignet. For det første har de blitt langt bredere - så brede at de fortsetter inn på bakluken. For det andre har de blitt betydelig lavere. Faktisk er de nye A6-baklyktene svært like baklyktene til sedan-utgaven av nye A4.

Legg forøvrig merke til at sedanen som her er avbildet er en RS6-utgave. I dag finnes RS6 kun som Avant.

Vi regner med at offisiell informasjon om den forestående A6-faceliften vil komme i løpet av sommeren eller tidlig i høst.

 • Store bilder av den ansiktsløftede Audi A6 finner du her.
 • Relaterte artikler:

 • LANSERING: Audi RS6
 • TEST: Audi S6
 • TEST: Audi A6 - den rimeligste utgaven
 • Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer