Audi A6L: Kun for kinesere

Kina er et av verdens raskest voksende bilmarkeder. Derfor bruker enhver bilprodusent med respekt for seg selv store ressurser på å vinne kinesernes gunst. Audis siste fremstøt heter Audi A6L.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Audi A6 har ikke bare innkassert tallrike priser; bilen selger i tillegg svært godt - også her i landet. Den gode mottakelsen har blant annet sammenheng med bilens design - men også med bilens størrelse. Nye Audi A6 er nemlig 491,6 centimeter lang og 185,5 centimeter bred. Det betyr at nye A6 størrelsesmessig har rykket et stort steg nærmere storebror A8 og de andre tyske luksus-limousinene.

Produseres i Kina

Vi var ikke av den oppfatning at kinesere er spesielt mye høyere enn europeere og amerikanere. Likevel har altså Audi bestemt seg for å produsere en helt egen A6-versjon kun for Midtens rike. Bilen bærer navnet A6L, der "L" står for Long Wheelbase, og vil bli produsert ved den kinesiske Changchun-fabrikken.

294 centimeter akselavstand

Audi er sparsomme med informasjonen om A6L, men opplyser i det minste at bilen vil få ti centimeter lengre akselavstand enn en ordinær A6. Det betyr at bilen får hele 294 centimeter mellom navene. De ti centimetrene vil i hovedsak komme baksetepassasjerene til gode. Dermed vil nok A6L kunne by på minst like god benplass som de ordinære utgavene av Audi A8, BMW 7-serie og Mercedes-Benz S-klasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer