Audi A8 Avant på vei?

Ingen har gjort det før, men nå går ryktene om at Audi faktisk har tenkt å lage en stasjonsvognutgave av sin luksus-limousin.

Publisert
Sist oppdatert

Vår samarbeidspartner Automedia er blant dem som spekulerer omkring en A8 Avant. Og Automedia er ikke snauere enn at de spår at bilen vil bli vist allerede på Frankfurt-utstillingen i september 2005.

Avantissimo

Det er for så vidt ikke noe nytt at Audi har lekt med tanken om en kjempestor stasjonsvogn. Audi presenterte nemlig en konseptbil ved navn Avantissimo så tidlig som høsten 2001. Avantissimo var hele 506 centimeter lang og 191 centimeter bred og ville dermed med god margin blitt Europas største stasjonsvogn.

Kun limosin

Ved lanseringen av siste generasjon A8 ved årsskiftet 2002/2003 var derfor mange spente på om det ville bli noe mer snakk om en stasjonsvogn-utgave. Det ble det ikke og de fleste regnet dermed med at Avantissimo-konseptet inntil videre var lagt dødt.

Først ute?

Men nå går altså ryktene om en kjempestasjonsvogn igjen. En slik bil vil i tilfelle bli den første stasjonsvognen basert på en tysk luksuslimousin. Både Audi, BMW og Mercedes-Benz tilbyr i dag store stasjonsvogner, men disse er basert på de nest største sedanene; A6, 5-serie og E-klasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer