Audi A8: Foran BMW på én ting

MARBELLA (DinSide Motor): Audi lanserer nå en ny A8. Bilen er stor og har svært gode motorer - så gode at vi mener minstemann holder i lange baner.

Audi A8: Foran BMW på én ting
Publisert
Sist oppdatert

Vi er i Spania nå, og har foreløpig kjørt modellen med treliters dieselmotor. Denne motoren har blitt tilgodesett med 250 hestekrefter og 550 newtonmeter, gode tall for en slik motor.

Dette resulterer i en 0 til 100-tid på 6,6 sekunder. Toppfarten er 250 kilometer i timen og dette er noe av grunnen til at vi tror det vil holde for de fleste. Bilen oppleves også som svært kvikk på veien, og det er en smal sak å holde et svært godt motorveitempo. Selv om bilen tilbyr en svært god komfort, opplever vi denne V6-versjonen som veldig sprek.

I tillegg til å være sprek har den nå også et lavt forbruk. Audi oppgir 0,66 liter på blandet kjøring, noe som tilsvarer et CO2-utslipp på 174 gram. BMW 730d ligger på 178 gram, men denne bilen har ikke start/stopp-funksjon.

Den nye 8-trinns automatkassa må også få en del av æren. Den sjalter godt og Audi har også utstyrt den med en elektronisk girspak. Den krever litt tilvenning, men fungerer bra.

Bedre enn BMW

Regner med at noen lurer på hva som er bedre her enn på BMW? Det er noen ting til, men Audi har særlig tatt innersvingen på BMW på et punkt. På disse bilene med 8-trinnns automatgirkasse er det faktisk start/stop-funksjon. Det fungerer akkurat som på Porsche Panamera. Man kommer stormende inn mot en bomstasjon, og motoren stopper når man står stille. Med en gang du slipper bremsen starter motoren. Det fungerer mye bedre med automat enn på biler med manuelt gir, som gjerne krever litt handling fra fører. Her går det av seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.