Audi bygger elektrisk sportsbil

Audi har besluttet å lage en produksjonsversjon av sitt elektriske sportsbilkonsept e-tron.

Audi bygger elektrisk sportsbil
Publisert
Sist oppdatert

Det melder britiske Autocar som har snakket med en Audi-representant. E-tron vakte først oppsikt på høsten bilutstilling i Frankfurt i september. I begynnelsen av desember har den også vært stilt ut på en bilutstilling i Los Angeles. Med sine fire el-motorer plassert i hjulene yter den 313 hestekrefter og har dermed ytelser som passer det superbilaktige utseendet. 0-100 skal gå på 4,8 sekunder.

Rekkevidde på 250 kilometer

Bilen er utstyrt med litiumion-batterier og har en rekkevidde på opptil 250 kilometer. Batteripakken er plassert i midten av bilen, der motoren sitter i en vanlig Audi R8 som denne bilen i stor grad bygger på. I følge Autocar er den imidlertid noe kortere og det kan kanskje settes i sammenheng med spekulasjonene rundt en ny sportsbil fra Audi som er mindre enn R8.

2012

E-tron skal gå i produksjon i løpet av 2012, men foreløpig har man satt et tak på 1.000 biler. Dette blir dermed en sjelden bil og trolig først og fremst myntet på teknologiutvikling og merkevarebygging. Interessant er det uansett at Audi velger å blande elbiler og sportsbiler. Men de er ikke alene. Denne bilen får en sterk konkurrent i allerede eksisterende Tesla Roadster. Mercedes har også bekreftet at de jobber med en elektrisk versjon av den nye supersportsbilen SLS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer