Audi dropper Q7 hybrid

Audi skrinlegger planene om en hybridversjon av kjempe-SUVen Q7.

Publisert
Sist oppdatert

Allerede for snaut tre år siden viste Audi at de hadde planer om å lansere en Q7-versjon med både en bensinmotor og en elektrisk motor. Disse planene er nå imidlertid kansellert, i følge en lang rekke kilder, deriblant amerikanske motorauthority.com. Noen Q7 hybrid vil dermed ikke komme i vanlig salg verken i Europa eller USA.

Kostnader og diesel

Årsaken til dette er at kostnadskalkylen ikke går opp, men man bruker også som argument at man vil satse mer helhjertet på dieselmotorer, slik edmunds.com rapporterer.

Skuffelse

Nyheten er nok en skikkelig skuffelse for mange Audi-fans. Uansett er det ganske uforståelig at man velger å hoppe av kun få måneder før bilen skulle lanseres.

Q5

Et lys i tunnelen er det imidlertid, for teknikken vil etter alt å dømme bli brukt i en hybridversjon av Q7s nye lillebror, Q5. Dermed er ikke alt utviklingsarbeidet forgjeves og Audi vil etter hvert komme på banen med en hybridbil de også. Når dette skjer, er imidlertid fortsatt høyst uklart og vi tipper det fort går et par år før man er klare med en produksjonsversjon

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer