Audi dropper Q7 hybrid

Audi skrinlegger planene om en hybridversjon av kjempe-SUVen Q7.

Publisert
Sist oppdatert
...teknikken vil etter alt å dømme bli brukt i en hybridversjon av Q7s nye lillebror, Q5.


Allerede for snaut tre år siden viste Audi at de hadde planer om å lansere en Q7-versjon med både en bensinmotor og en elektrisk motor. Disse planene er nå imidlertid kansellert, i følge en lang rekke kilder, deriblant amerikanske motorauthority.com. Noen Q7 hybrid vil dermed ikke komme i vanlig salg verken i Europa eller USA.

Kostnader og diesel

Årsaken til dette er at kostnadskalkylen ikke går opp, men man bruker også som argument at man vil satse mer helhjertet på dieselmotorer, slik edmunds.com rapporterer.

Skuffelse

Hybridkonseptet ble vist allerede på Frankfurt-utstillingen i september 2005 Foto: Audi
Hybridkonseptet ble vist allerede på Frankfurt-utstillingen i september 2005 Foto: Audi Vis mer


Nyheten er nok en skikkelig skuffelse for mange Audi-fans. Uansett er det ganske uforståelig at man velger å hoppe av kun få måneder før bilen skulle lanseres.

Q5

Et lys i tunnelen er det imidlertid, for teknikken vil etter alt å dømme bli brukt i en hybridversjon av Q7s nye lillebror, Q5. Dermed er ikke alt utviklingsarbeidet forgjeves og Audi vil etter hvert komme på banen med en hybridbil de også. Når dette skjer, er imidlertid fortsatt høyst uklart og vi tipper det fort går et par år før man er klare med en produksjonsversjon

Porsche Hybrid

Foto: Audi
Foto: Audi Vis mer


Det er en kjent sak at Porsche også har syslet med hybridplaner. Faktisk var det meningen at Cayenne Hybrid og Q7 Hybrid skulle dele store deler av drivlinjen. Audis kansellering påvirker neppe Porsche som trolig kommer med en hybridversjon av Cayenne i løpet av en toårsperiode. Også den kommende sedanen Panamera vil etter hvert komme som hybrid.

Toyota leder

Produsenten som hittil har kommet lengst med hybridteknologien er Toyota. Toyota og Lexus har en rekke modeller med hybriddrift. Også Honda har satset mye på hybridteknologi. Det er imidlertid Mercedes som virker å seile opp som først og fremst Lexus’ største konkurrent på hybridfronten de neste årene. Både SUVen ML 450 Hybrid og luksussedanen S 400 Hybrid vil komme på markedet om et års tid.

Foto: Audi
Foto: Audi Vis mer


Også BMW går med Hybrid-planer. For ikke lenge siden viste vi dere spionbilder av X6 med både bensinmotor og el-motor.

Ikke fremst

Audi kan med andre ord glemme å være blant de største og viktigste hybridbilprodusentene de neste årene

 • Her kan du lese mer om Audis kansellerte hybridbil.
 • Kilder: motorauthority.com, edmunds.com

  Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer