Audi-eiere dropper bilbeltet

Stor, svensk bilbelteundersøkelse avdekker at Audi-eiere er langt mindre flinke til å bruke bilbelte enn eiere av andre bilmerker. Hvorfor?

En stor bilbelte-undersøkelse utført av det svenske forsikringsselskapet Folksam avdekker at Audiførere med beltevarslere - av en eller annen grunn - i langt mindre grad enn andre bilførere bruker bilbelte. Foto: Per Ervland
En stor bilbelte-undersøkelse utført av det svenske forsikringsselskapet Folksam avdekker at Audiførere med beltevarslere - av en eller annen grunn - i langt mindre grad enn andre bilførere bruker bilbelte. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sammenheng med at det svenske forsikringsselskapet Folksam gjennomførte en stor bilbelteundersøkelse i juli i år, dukket det opp et overraskende resultat. Det viste seg nemlig at Audi-førere i langt mindre grad enn førere av andre bilmerker lar seg påvirke av bilens beltevarsler.

Beltevarslere er en teknologi som ved hjelp av blinking og pipelyder oppfordrer føreren (og i enkelte biler også forsetepassasjer og baksetepassasjerer) til å feste setebeltet. Det europeiske kollisjonstest-instituttet Euro NCAP har siden 2002 belønnet beltevarslere som tilfredsstiller visse spesifikke kriterier.

2,83 versus 0,5 prosent

Undersøkelsen, som vi også vil komme tilbake til i en kommende artikkel, viste at hele 99,1 prosent av førerne i biler med beltevarslere faktisk brukte bilbelte. Det betyr at kun 0,9 prosent av førerne lot være.

Det var imidlertid to merker som skilte seg ut; Volkswagen og Audi. Tellingen viste at 1,51 prosent av Volkswagen-førerne og hele 2,83 prosent av Audi-førerne kjørte uten bilbelte. Gjennomsnittet for alle de andre bilmerkene var 0,5 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer