Audi får ny design

På bilutstillingen i Los Angeles viser Audi konseptbilen Audi prologue.

FORNYELSE: OK, grunntemaet i Audi-designen er fortsatt i store trekk det samme, men dette er likevel nye designtakter fra en til nå svært konservativ premium-produsent. Gjenstår å se om det kommer også i serieproduksjon... Foto: AUDI
FORNYELSE: OK, grunntemaet i Audi-designen er fortsatt i store trekk det samme, men dette er likevel nye designtakter fra en til nå svært konservativ premium-produsent. Gjenstår å se om det kommer også i serieproduksjon... Foto: AUDI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konseptbilen prologue (ja, med liten p), er en signaturmodell for Audis nye designsjef March Lichte og gir et innblikk i designen til de neste generasjonene av flere Audi-modeller.

A9?

Om dette blir nye A9 eller erstatteren til A8 med samme navn, vites ikke. Audi prologue er en stor bil, men noe kortere og lavere enn dagens utgave av Audi A8. Konseptbilen måler 510 centimeter i lengden, 195 centimeter i bredden og 139 centimeter i høyden. Akselavstanden er 294 centimeter. Den lave fronten domineres av den den brede grillen hvor de fire ringene har en fremtredende rolle.

Den såkalte singelframe-grillen er fortsatt en Audi-signatur, men den er bredere og skarpere enn hva den er på dagens produksjonsmodeller. Frontlyktene er kileformede og skal fungere som et utstillingsvindu for den nye laserlysteknologien Audi har lansert.

Les også: Audi med tre sylindre

Laser inside

Laserdiodene inne i lyktene sørger for en ekstrem rekkevidde på fjernlysene. De store luftinntakene under frontlyktene og de skarpe linjene på støtfangeren kan tydelig assosieres med design fra motorsporten. Panseret preges av markante linjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer