Audi-kabriolet med CO2-rekord

Audi monterer den nye dieselmotoren på 1,6 liter også i A3 kabriolet. Det gir rekordlavt CO2-utslipp for en fireseters kabriolet.

Audi-kabriolet med CO2-rekord
Publisert
Sist oppdatert

114 gram CO2 skal A3 kabriolet slippe ut. Det er mindre enn noen annen kabriolet med fire sitteplasser på markedet i dag og dessuten en kraftig forbedring i forhold til motoren den erstatter. 1.9 TDI slipper i dag ut 134 gram. Vel så viktig er forbedringene nye 1.6 TDI representerer i form av gangkultur og støynivå. Som vi har gjentatt til det kjedsommelige er 1.9 TDI en bråkete og utdatert motor, noe som passer spesielt dårlig i en kabriolet.

Nye 1.6 TDI benytter common rail-innsprøytning og er i tillegg utstyrt med regenerering av bremseenergi og automatisk start-stopp-teknologi.

Trolig passende motor

Effekten ligger på 105 hester og dreiemomentet på 250 newtonmeter. Ytterligere tekniske data er foreløpig ikke aktuelle, men med tanke på at A3 kabriolet er en for klassen forholdsvis lett bil, vil vi tippe at den lille dieselmotoren holder akkurat i denne bilen.

Billigere?

Prisen blir sannsynligvis også hyggelig sammenlignet med konkurrentene. Dagens 1.9 TDI koster 329.000 og vi regner med at 1.6 TDI blir noen tusenlapper billigere grunnet reduksjonen i CO2-utslippet. Det betyr at A3 med denne motoren blir svært interessant for norske kabriolet-kunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer