Ny elektrisk Audi

Audi-klassiker blir elektrisk

Dro sløret av Audi A6 Avant e-tron concept.

STILIG: Pene linjer på Audi A6 Avant e-tron. Foto: Audi
STILIG: Pene linjer på Audi A6 Avant e-tron. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audis Avant-modeller har sine røtter tilbake til 70-tallet, og nå er det bekreftet at merkenavnet blir med over i elbil-alderen. Dette skjer cirka et halvt år etter at sedanutgaven ble vist fram.

Bilen har fått navnet Audi A6 Avant e-tron concept og bygges på selskapets nye PPE-plattform. Bilen blir 4,96 meter lang, 1,96 meter bred og 1,44 meter høy. Dermed plasseres den størrelsesmessig i i den store premiumklassen.

– 95 prosent av Audi-kundene i Norge velger allerede elbil. Vi er stolte av å kunne fylle på med våre klassiske modeller også i framtidsrettede elektriske versjoner. Audi A6 Avant e-tron er vår første elektriske stasjonsvogn, og den er like vakker som teknologien er avansert, sier Audi-direktør Elin Sinervo i en pressemelding.

De kraftigste utgavene av modellen vil akselerere fra 0 til 100 km/t på under fire sekunder, hevder produsenten. Basismodellene vil kunne klare det på under sju.

Med 800-voltsystem, og en ladeeffekt på opptil 270 kW, skal det ta rundt 10 minutter å øke rekkevidden med rundt 300 km, ifølge Audi.

Med en effekt på 100 kW, vil du kunne lade fra 5 til 80 prosent på under 25 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer