Ny elektrisk Audi

Audi-klassiker blir elektrisk

Dro sløret av Audi A6 Avant e-tron concept.

STILIG: Pene linjer på Audi A6 Avant e-tron. Foto: Audi
STILIG: Pene linjer på Audi A6 Avant e-tron. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audis Avant-modeller har sine røtter tilbake til 70-tallet, og nå er det bekreftet at merkenavnet blir med over i elbil-alderen. Dette skjer cirka et halvt år etter at sedanutgaven ble vist fram.

Bilen har fått navnet Audi A6 Avant e-tron concept og bygges på selskapets nye PPE-plattform. Bilen blir 4,96 meter lang, 1,96 meter bred og 1,44 meter høy. Dermed plasseres den størrelsesmessig i i den store premiumklassen.

– 95 prosent av Audi-kundene i Norge velger allerede elbil. Vi er stolte av å kunne fylle på med våre klassiske modeller også i framtidsrettede elektriske versjoner. Audi A6 Avant e-tron er vår første elektriske stasjonsvogn, og den er like vakker som teknologien er avansert, sier Audi-direktør Elin Sinervo i en pressemelding.

De kraftigste utgavene av modellen vil akselerere fra 0 til 100 km/t på under fire sekunder, hevder produsenten. Basismodellene vil kunne klare det på under sju.

Med 800-voltsystem, og en ladeeffekt på opptil 270 kW, skal det ta rundt 10 minutter å øke rekkevidden med rundt 300 km, ifølge Audi.

Med en effekt på 100 kW, vil du kunne lade fra 5 til 80 prosent på under 25 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.