Audi lanserer nye S6 med V10-motor

Audi har valgt bilutstillingen i Detroit for å vise frem den sportslige avleggeren av A6-familien. Ti sylindre er på plass, men det er fortsatt betydelig avstand til BMW M5 hva angår ytelser, og vi griper oss i å drømme om en ganske snarlig introduksjon av ny RS6 - mens siste generasjon A6 fortsatt er en hyper-aktuell konstruksjon.

Publisert
Sist oppdatert

En raffinert flyt av krefter kombinert med overlegen komfort og et elegant nedtonet utseende, det er måten Audi beskriver sin nye S6 på. S6 er det sportslige flaggskipet i Audis A6-serie av siste generasjon, og kommer både som stasjonsvogn og sedan.

Super-A6

Nye Audi S6-karakteristikkene kan sammenfattes som følger: En komfortabel og luksuriøs storbil med et diskret sportslig utseende og en svært kultivert og gjennomarbeidet V10-motor med et gjennomgående sportslig oppsett i samarbeid med en kvikkere versjon av Audis sekstrinns automatgirkasse. Luksusinteriør med premium-utstyrsnivå, skinn og alcantara er på plass, og modellen er gjenkjennelig med LED-stripene nedenfor hovedlysene. Dette er Audis siste generasjon kjørelys.

Et kavaleri på 420

Med et slagvolum på 5,2 liter yter S6-motoren 420 hestekrefter og produserer et dreiemoment på 540 newtonmeter fra 3.000 til 4.000 omdreininger - hvilket i grunnen er mer imponerende. Av disse er minst 500 newtonmeter tilgjengelige fra 2.500 til 5.500 omdreininger i minuttet. Det dreier seg selvfølgelig om en FSI-motor, altså med direkte bensininnsprøytning. Topphastigheten er begrenset til 250 kilometer i timen mens akselerasjonstallet fra 0 til 100 oppgis til 5,2 sekunder for sedanen (5,3 for stasjonsvognen - for flisespikkerne....) Den er med andre ord noe tregere enn storebror S8 (5,1 sekunder fra 0 til 100).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer