Audi lufter rå kupé

Audi skal lansere to nye topputgaver av kupeen A5. S5 og RS5 blir etter alt å dømme blant Audis morsomste biler.

Publisert
Sist oppdatert
Etter den rendyrkede sportsbilen R8, vil dette uansett etter alt å dømme bli Audis morsomste bil.


Allerede ved lanseringen av mellomklassekupeen for om lag halvannet år siden introduserte man nåværende S5. Da vi prøvekjørte Audis girkasseutvalg tidligere i år, ble vi imidlertid gjort oppmerksomme på at S5 snart kommer med en ny motor. Her fikk vi også anledning til å kjøre nåværende S5 med dobbelkløtsjet girkasse på bane. Les mer om det her.

Test av dagens S5 på norske veier finner du her.

Fra V8 til V6

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer

Audi lufter rå kupé

 1. Store spionbilder av kommende RS5


Dagens S5 har en 4,2-liters V8er på 354 hester. Denne skal byttes ut til fordel for en kompressorladet 3,0-liter på seks sylindere. Denne motoren er allerede vist i A6 med 290 hester. I helt nye S4 som skal stilles ut på Paris-utstillingen i oktober, vil den også komme med mer effekt, trolig et sted rundt 330 hestekrefter.

Dobbelkløtsj

Det er denne motoren som etter alt å dømme også kommer i den nye versjonen av S5. Når dette motorbyttet skjer, vet vi ikke sikkert, men trolig vil den nye versjonen bli introdusert på Genève-utstillingen i mars neste år. Da vil også den nye syvstegede S-tronic-kassen med dobbelkløtsj bli tilgjengelig.

RS5

Med kontroll på disse to kan vi bevege oss over på RS5. Per i dag er RS6 den eneste modellen Audi har i denne øverste divisjonen. Men det er flere på vei. Trolig er RS5 nestemann ut og det er etter alt å dømme den som figurerer på disse bildene.

Mye effekt

Dessverre er det lite som er kjent om denne bilen. En mulighet er at den får utgåtte RS4s motor som nå gjør tjeneste i R8. Men trolig vil Audi gå for mer effekt enn de 420 hestene denne motoren har i R8, og en V10-motor er derfor ikke uttenkelig, med eller uten turbo. Trolig vil man lande på den riktige siden av 450 hester med grei margin.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Etter den rendyrkede sportsbilen R8, vil dette uansett etter alt å dømme bli Audis morsomste bil.

2010?

Når det gjelder tidspunkt for lansering av denne bilen, er det få som mener å vite noe særlig om det. Etter hva vi erfarer, er det trolig at den vil introduseres en gang i løpet av 2010.

 • Store bilder ser du her.
 • Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer