Audi lufter rå kupé

Audi skal lansere to nye topputgaver av kupeen A5. S5 og RS5 blir etter alt å dømme blant Audis morsomste biler.

Publisert
Sist oppdatert

Allerede ved lanseringen av mellomklassekupeen for om lag halvannet år siden introduserte man nåværende S5. Da vi prøvekjørte Audis girkasseutvalg tidligere i år, ble vi imidlertid gjort oppmerksomme på at S5 snart kommer med en ny motor. Her fikk vi også anledning til å kjøre nåværende S5 med dobbelkløtsjet girkasse på bane. Les mer om det her.

Test av dagens S5 på norske veier finner du her.

Fra V8 til V6

Dagens S5 har en 4,2-liters V8er på 354 hester. Denne skal byttes ut til fordel for en kompressorladet 3,0-liter på seks sylindere. Denne motoren er allerede vist i A6 med 290 hester. I helt nye S4 som skal stilles ut på Paris-utstillingen i oktober, vil den også komme med mer effekt, trolig et sted rundt 330 hestekrefter.

Dobbelkløtsj

Det er denne motoren som etter alt å dømme også kommer i den nye versjonen av S5. Når dette motorbyttet skjer, vet vi ikke sikkert, men trolig vil den nye versjonen bli introdusert på Genève-utstillingen i mars neste år. Da vil også den nye syvstegede S-tronic-kassen med dobbelkløtsj bli tilgjengelig.

RS5

Med kontroll på disse to kan vi bevege oss over på RS5. Per i dag er RS6 den eneste modellen Audi har i denne øverste divisjonen. Men det er flere på vei. Trolig er RS5 nestemann ut og det er etter alt å dømme den som figurerer på disse bildene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer