Audi med enda en nyhet

Premium-orienterte små biler er i skuddet. Mini, Alfa Romeo MiTo og Citroën DS3 får konkurranse fra Audi

Foto: Audi
Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi har lenge holdt en kampanje gående hvor små biter av informasjon og stykker av bilder er blitt sendt til pressen for å skape spenning i forkant av en lansering som har vært kjent ganske lenge, nemlig Audi A1 - den nye minstemann i modellrekken.

Fra konsept til produksjon

Audi har også ledet opp til denne modellen med to konsepter; Metroproject Quattro - vist i Tokyo i 2007 og som allerede var svært lik dagens A1, og A1 Sportback - vist i Paris året etter. Men nå er altså omsider produksjonsbilen her.

Ingen A2

På en måte er den arvtageren etter fordums A2 selv om den er ganske annen type bil og ikke fullt så "annerledes". A1 integrerer seg på en mer naturlig måte i Audi-familien, med naturligvis det premium-tilsnitt merket ønsker å ha.

Liten

I motsetning til Sportback-konseptet vises denne - i denne omgang i hvertfall - kun i tredørs-versjon. Det er en liten bil om enn større enn Mini. Med sine 395 centimeter er den like lang som Citroën DS3 - som vi nylig har prøvekjørt (artikkel kommer om kort tid) - og som helt tydelig er en konkurrent til A1. Vi vil for øvrig også regne Volvo C30, selv om den utvendig er lengre, som konkurrent. A1 er 174 centimeter bred, 142 centimeter høy og den har en akselavstand på 247 centimeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.