Audi med helt ny modell

Med nye A5 Sportback blander Audi stiler. Hva slags bil er egentlig dette?

Audi med helt ny modell
Publisert
Sist oppdatert

Det har blitt populært å tenke utenfor de tradisjonelle bilklassene de siste årene. Måler er selvsagt å finne en ny nisje og dermed tiltrekke seg nye kundegrupper. Det håper nok Audi at man skal klare med denne bilen også og ser på sitt 100-årsjubileum som en fin anledning til å vise frem den nye modellen.

A5 Sportback er i grunn en slags stor kupéinspirert kombikupé. Den store liggende bakluken er takhengslet og bagasjerommet er romslig. Konseptmessig kan denne ligne en del på nylig fremviste BMW 5-serie GT, men Audi mangler SUV- og flerbruksbilpreget som GT i noen grad hadde. A5 Sportback er eksempelvis faktisk lavere enn en vanlig A4.

På størrelse med A4

A5 Sportback er også en klart mindre bil. Mens nevnte BMW ligger tett på fem meter, måler ikke A5 Sportback mer enn 471 centimeter, omtrent som en vanlig A4, altså.

For øvrig er designen ganske typisk Audi, og hekken er naturlig avrundet. Sportback har mer kupélignende linjer enn vanlige A4, men likevel mistenker vi at mange som ikke er interessert i bil kanskje ikke vil tenke over at dette er en helt ny modell fra Audi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer