Helt ny Audi Q3

Audi med konkurrent til BMW X1 og Volvo XC40

For å bli troverdige igjen i denne klassen, satser Audi på en større bil med mer premium-preg.

NYE AMBISJONER: Med en helt ny, større og mer praktisk Q3 satser Audi igjen for fullt i kompaktsuv-klassen med et produkt som distanserer seg mye tydeligere fra den mindre Q2 enn det forgjengeren gjorde. Foto: Audi
NYE AMBISJONER: Med en helt ny, større og mer praktisk Q3 satser Audi igjen for fullt i kompaktsuv-klassen med et produkt som distanserer seg mye tydeligere fra den mindre Q2 enn det forgjengeren gjorde. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den utgående Audi Q3, som vi testet første gang i 2011 uten selv dengang å kåre den til noen klassevinner, var langt fra vår favoritt i kompaktklassen blant premium-SUV-ene. Sitteposisjon, begrenset plass og manglende praktiske egenskaper trakk ned. Designmessig fremsto den som ganske karakterløs, noe som er blitt enda mer åpenbart etter at produsenten fra Ingolstadt lanserte minstemann blant merkets SUV-er, Q2.

Men nå blir det andre boller. Den nye kompakt-SUV-en fra Audi plasserer seg helt klart på - ja, kanskje over - nivå med rivaler i denne klassen, som BMW X1 og Volvo XC40.

Vesentlig større

For det første har den vokst betydelig, og er nesten ti centimeter lengre enn forgjengeren med sine 448,5 centimeter. Det er dessuten fem centimeter lengre enn BMW X1 - og avstanden ned til lillebror Q2 er nå 30 centimeter. Nye Q3 er også to centimeter bredere enn den gamle, men en halv lavere.

Akselavstanden er blitt strukket med åtte centimeter, hvilket borger for adskillig bedre plass i kupeen. Audi hevder da også at både benplass, hodeplass og albuerom er forbedret i baksetet. Dette kan for øvrig felles ned variabelt, ryggen er delt i forholdet 40/20/40 og den kan tiltes i syv trinn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer