Audi med pirrebilde av A5 Sportback

Audi sendte i dag ut det første offisielle bildet av Audi A5 Sportback, som vil bli lansert i Norge allerede til høsten.

Audi med pirrebilde av A5 Sportback
Publisert
Sist oppdatert

Audi valgte i denne omgang ikke å sende ut fullverdige bilder av det tredje medlemmet i A5-familien. I stedet forsøker Audi å pirre potensielle kunder med et lite utsnitt av bilens bakskjerm, bakrute og baklykt. I tillegg offentliggjør den tyske produsenten en video som viser designeren Wolfgang Egger tegne en skisse av bilen.

Se video nederst i artikkelen.

Nisjeutgaver

De siste årene har vi sett en flere eksempler på at tyske bilprodusenter har valgt å lage nisjeutgaver av eksisterende modeller. Du husker kanskje Opel Signum, som kom i tillegg til Vectra sedan, kombikupé og stasjonsvogn. BMW har også valgt å lage hele fire utgaver av sin 1-serie (kombikupé med tre og fem dører, kupé og kabriolet), mens Mini valgte å lage en sær Clubman-utgave i tillegg til kombi og kabriolet (muligens er også en slags SUV og en roadster på trappene). Et annet eksempel kommer fra Volkswagen, som i fjor sommer valgte å introdusere Passat CC, en stor og eksklusiv Passat med fire dører og kupé-linjer.

Femte variant

Og nå er det altså offisielt at Audi velger å bruke en lignende strategi basert på sin A4/A5-plattform. Denne plattformen finnes allerede i fire varianter; A4 sedan, A4 stasjonsvogn, A5 Coupé og A5 Cabriolet. Til høsten kommer altså en femte variant, A5 Sportback. Denne bilen vil i motsetning til A5 Coupé ha fire sidedører, men vil likevel få en kupéaktig taklinje og sportslig utseende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer