Audi med vanvittig GTI

Vår samarbeidspartner Automedia hevder at Audi vil lansere en RS-versjon av A3 med enorme krefter.

Audi med vanvittig GTI
Publisert
Sist oppdatert

Som Audi-kjennere vet, har Audi valgt betegnelsen S for sine nest råeste og betegnelsen RS for sine aller råeste biler. Første generasjon A3 kom aldri i RS-utgave, men nå hevder stadig flere aktører at Audi planlegger å lage en RS3 basert på dagens A3. Denne kom på markedet i tredørsutgave sommeren 2003 - i for snart seks år siden. Femdørsutgaven, som bærer tilnavnet Sportback, kom høsten 2004.

Det betyr at A3 høyst sannsynlig ikke har så veldig mange år igjen å leve. Og Audi har god erfaring med å lage heftige utgaver av sine modeller når disse nærmer seg pensjonisttilværelsen. Slikt skaper nemlig økt interesse og oppmerksomhet rundt modellen, noe som i neste omgang kan gi økt salg av de mer realistiske, folkelige utgavene.

4,6 sekunder?

Automedia hevder at RS3 vil få den samme motoren som kommende TT RS. Det betyr i tilfelle at vi snakker om en femsylindret og turboladet kraftkilde med 2,5 liter slagvolum. Automedia regner med at motoren vil produsere hele 340 hestekrefter, noe som i tilfelle innebærer voldsomme 136 hestekrefter per liter slagvolum. Antatt maksimalt dreiemoment: 450 Nm. Med en slik motor skal bilen ifølge Automedia kunne klare 0 til 100 på 4,6 sekunder, noe som i tilfelle betyr at den blir en av verdens raskest akselererende biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer