Audi nærmer seg ny småbil

Metroproject Quattro har blitt til A1 Sportback Concept og er med det et skritt nærmere produksjonsbilen A1.

Publisert
Sist oppdatert

Da Audi Metroproject Quattro ble vist på bilutstillingen i Tokyo for et snaut år siden, hadde den tre dører, firehjulsdrift og en kraftig el-motor i tillegg til bensinmotoren. Nå har det skjedd visse endringer som gjør den mer realistisk for serieproduksjon.

Svakere el-motor

For det første har bilen fått fem dører og tilnavnet Sportback bak betegnelsen A1 som den trolig blir hetende til slutt. I tillegg har el-motoren blitt nedjustert fra 41 til 27 hestekrefter og driver nå bare forhjulene sammen med en 1,4-liters bensinturbo på 150 hestekrefter.

Gjerrigere

Samtidig er forbruks- og utslippstall blitt redusert. Årets konseptbil skal klare seg med 0,39 liter per mil og 92 gram CO2 per kilometer. Og hybridteknologien er av plug-in-typen slik at litiumion-batteriene kan lades via stikkontakten på husveggen. Samtidig skal disse kunne drive bilen alene uten hjelp fra bensinmotoren i opptil 100 kilometer.

Rask

Foto: Audi
Foto: Audi Vis mer


Hybridteknologien har også en fordel når det gjelder ytelser. Denne bilen skal klare 0-100 på raske 7,9 sekunder.

Designmessig er proporsjonene nå ganske jordnære, men spesielt fronten viser tydelig at dette ennå er en konseptbil.

2010

Når kommer så A1 som produksjonsbil? Det nøyaktige introduksjonstidspunktet er ennå ikke klart, men Audi selv snakker om 2010 som året denne bilen for alvor blir aktuell. Det betyr at vi må vente ennå om lag et par år før denne bilen kommer i butikkene. Da regner vi med at det også kommer en del andre og mer konvensjonelle motoralternativer.

 • Her kan du se større og flere bilder.
 • Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer