Ny elbil fra Audi

Audi og Porsche samarbeider om ny elbil

Audi e-tron GT skal komme på markedet om to år, men vises allerede nå som konseptbil.

PREMIERE I LA: Først kommer SUV-en e-tron quattro, så kommer e-tron sportback, deretter kommer e-tron GT. Sistnevnte er forhåndsvist helt nylig som konseptbil på bilutstillingen Los Angeles Auto Show. Foto: Audi
PREMIERE I LA: Først kommer SUV-en e-tron quattro, så kommer e-tron sportback, deretter kommer e-tron GT. Sistnevnte er forhåndsvist helt nylig som konseptbil på bilutstillingen Los Angeles Auto Show. Foto: Audi Vis mer
Publisert

Porsche skal i løpet av kommende år lansere sin første rene elbil, ved navn Taycan. Den er tidligere kjent under konseptnavnet Mission E.

Da er det nærliggende å tenke at når Audi gjør seg klar til å lansere en elbil med både lignende dimensjoner og ytelser, vil den være basert på den samme plattformen - som er tilnærmet produksjonsklar.

El Gran Turismo

Og selv om Audi ikke sier dette rett ut, legger de ikke skjul på at det ligger et samarbeid med Porsche bak utviklingen av e-tron GT. Dette er en såkalt stor firedørs kupé, i Gran Turismo-format.

E-tron GT er 496 centimeter lang, 196 centimeter bred og bare 138 centimeter høy. Det er dimensjoner som gjør at den eksempelvis kan sammenlignes med en Mercedes-AMG GT 4-door Coupé.

I produksjon om to år

Den ble nylig vist i Los Angeles som konseptbil, men det er allerede klart at den skal settes i produksjon. Det er Audis datterselskap, Audi Sport GmbH, som er ansvarlig for å få produktet ut på markedet. Finpussingen frem til da vil blant annet ta hensyn til tilbakemeldinger fra publikum, fra bilutstillingen i Los Angeles, der konseptbilen ble vist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer