Her er helt nye Audi A1

Audi omsider over på ny plattform

Den eldste modellen i Audis produktspekter er død - her er etterfølgeren, generasjon 2.

VELKOMMEN ETTER: Nesten 8 år etter at A1 debuterte, kommer en helt ny generasjon. Den er basert på plattformen som ble innviet av Seat Ibiza i fjor. Foto: Audi
VELKOMMEN ETTER: Nesten 8 år etter at A1 debuterte, kommer en helt ny generasjon. Den er basert på plattformen som ble innviet av Seat Ibiza i fjor. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er faktisk hele åtte år siden vi var og prøvekjørte den første egentlige Audi-småbilen siden Audi 50, om vi hopper bukk over A2, som var en parentes i modellprogrammet og egentlig en crossover mellom en småbil og en MPV - en såkalt mini-fleksibil.

Vår test av den imponerende gjerrige bilen kan du lese her.

Men det var altså i 2010 at Audi igjen entret småbilsegmentet med sin A1. Nå står andre generasjon klar på startstreken. Selvsagt har den fått Audis lett fornyede designspråk og mye teknologi som ikke var tilgjengelig den gangen.

Større og ny teknologi

Bilen har, i tråd med merkets familieidentitet anno 2018, en tydeligere og mer markant design med skarpere linjer enn forgjengeren hadde. Samtidig er den med sine 403 centimeter vesentlig lengre enn forrige generasjon.

Innvendig har A1 fått multimedialøsningene som er blitt introdusert med merkets nylanseringer i de større segmentene, og selvsagt en rekke assistentsystemer som man nå forventer selv i kompakte biler.

Den norske importøren uttaler seg med entusiasme om den nye modellen:

– Nye A1 blir tøffere, større, morsommere og mer digital. Vi snakker om en urban bil i kompaktklassen som også leverer på langtur, samtidig som den får en distinkt personlighet. Dette er et historisk lanseringsår for Audi og jeg vet at mange har gledet seg litt ekstra til denne bilen, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer