Audi Q3 kommer

Først kom giganten Q7, så den mer moderate Q5. Nå har Audi bestemt seg for å utvide SUV-sortimentet ytterligere.

Audi Q3 kommer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge den norske Audi-importøren vil Q3 bli satt i produksjon i 2011. Bilens utseende vil ifølge samme kilde minne mye om konseptbilen Audi Cross Coupé, som er avbildet i denne artikkelen.

Ren logikk tilsier at Q3 vil bli mindre enn nylig lanserte Q5. Og det betyr at Audi kan bli den første bilprodusenten som bringer til markedet en premium-SUV som også ordinære lønnstakere kan vurdere.

Mellom 400.000 og 500.000 kr?

Audi har selvsagt foreløpig ikke sagt noe som helst om pris, men sunn fornuft tilsier at Q3 vil bli billigere enn Q5. Q5 2.0 TDI med 170 hestekrefter starter i dag på 512.000 kroner. Men fjerde kvartal kommer en 143-hestersversjon som helt sikkert vil koste under 500.000 kroner. Med dette som utgangspunkt er det naturlig å anta at rimeligste Q3-utgave vil ligge nærmere 400.000 enn 500.000 kroner. Og hvis våre antagelser er korrekte, vil ikke Q3 bli veldig mye dyrere enn en litt påkostet folke-SUV.

Om bilen blir stor nok til å kunne utføre de samme oppgavene som en folke-SUV, vet vi imidlertid foreløpig ingen ting om.

Audi opplyser forøvrig at Q3 vil bli produsert i Martorell i Spania og at den nye fabrikken vil kunne produsere inntil 80.000 eksemplarer årlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer