Audi Q5 hybrid i det blå

Audi har trolig utsatt planene om en hybridversjon av Q5 på ubestemt tid.

Foto: Jogrim Aabakken
Foto: Jogrim Aabakken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder i alle fall en rekke utenlandske medier etter at britiske Autocar har snakket med en kilde sentralt i Audi. Det skjer under fem måneder etter at vi kunne melde at hybridplaner i forbindelse med Q7 var skrinlagt, og at det var Q5 som skulle komme med denne drivstoffbesparende teknologien. Dette kan nå altså vise seg å ikke stemme.

Kollisjonssikkerhet?

Kilden som er sitert i Autocar oppgir sikkerhetsproblemer i forbindelse med kollisjon med nikkelmetallbatteriene som Q5 var ment å benytte. Vedkommende sier at man ikke vil produsere noen hybrid så lenge disse problemene ikke er løst. Forklaringen høres litt merkelig ut all den tid flere biler kjører rundt med slike batterier i dag, deriblant Toyota Prius. Samtidig vet vi også at litiumionbatterier begynner å bli et reelt alternativ for mange. Mercedes S 400 Bluehybrid kommer eksempelvis allerede nå til sommeren med denne typen batterier.

Ikke effektivt nok?

Kilden peker også på den manglende effektiviteten i dagens hybridsystemer og hevder at man først og fremst vil konsentrere seg om gjerrige dieselmotorer og lettere karosserier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.