Audi Q5 kommer

Audi annonserer byggestart for en mindre SUV som skal hete Q5. Det betyr at Q7 får en lillebror, og at BMW X3 får en seriøs konkurrent.

Publisert
Sist oppdatert

Det er liten tvil om Audi også denne gang vil satse på en SUV som trives betydelig bedre på asfalt enn i terrenget, og som storebror Q7 vil den nok også lanseres med heftige motorer.

Etter ny A4

Allroad-versjonen av Audi A6 var lenge eneste flørt med SUV-trenden. Når nye Allroad ble presentert hadde den fått utvidet navnet slik at den modellen som lanseres i Norge i juli heter A6 Allroad. Da er det naturlig å spekulere i at også A4 Avant vil komme i en Allroad-versjon. Nye Audi A4 er ventet på høstparten neste år.

Sannsynligvis vil Q5 bli en god del større enn A4, og vil nok kanskje også strekke seg noen centimeter lengre enn BMW X3. Q7 er for eksempel 15 centimeter lengre enn A6 Avant.

Ikke syvseter

Det er ikke sannsynlig at Q5 blir utstyrt med tre seterader, til og med storebror Q7 sliter med så lav takhøyde i den bakerste raden at det kun er plass til barn på de plassene. Og etter Q7 å dømme vil Audi satse alt på sportslige kjøreegenskaper.

SUVer har blitt mye bedre å kjøre de siste årene, men de fleste av konkurrentene har helt klart lagt vekten på høy komfort. Gjennom å rendyrke det sportslige får Audi en mer naturlig plass på siden av konkurrentene, og blir et alternativ for dem som tidligere har latt seg skremme av dorske kjøreegenskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer