Audi Q5 straks klar

Audi Q7s lillebror skal straks offentliggjøres.

Publisert
Sist oppdatert

I alle fall hvis vi skal tro bransjebladet Automotive News som jo vanligvis pleier å vite hva de snakker om. Det er kilder hos Audi som etter sigende har fortalt at den kommende SUV-lillebroren skal presenteres allerede på bilutstillingen i Los Angeles når den åpner om et par uker.

Premium

Q5 blir Audis konkurrent til BMW X3 og kommende Mercedes GLK og Volvo XC60. Biler som størrelsesmessig er sammenlignbare med de typiske folke-SUVene, men som med sine større motorer og mer påkostede løsninger ligger et godt hakk over prismessig.

Audi Q5 straks klar

Audi Q5 straks klar

 1. Store bilder
Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer


BMW X3 starter i dag på rundt 500.000 kroner og vi regner med at det er i dette prisleiet Q5 kommer til å havne. Det er imidlertid trolig at de minste motorene kommer til å drøye litt lenger enn de med litt mer krefter. Det vil i alle fall si 3.0 og 2.7 TDI, samt 3.2 FSI og kanskje også 2.0 TFSI.

Drivverk

Firehjulsdrift er en selvfølge og systemet det er snakk om er klassisk quattro med en 40/60-splitt på frem- og bakhjul. Både manuelle og automatiske girkasser blir tilgjengelige. Ryktene vil også ha det til at DSG, eller S-tronic som Audi kaller det, blir tilgjengelig, noe som i så fall vil være første gang i en Audi med langsmontert motor.

Design

Designmessig er det mye som tyder på at man har tatt utgangspunkt i storebror Q7 og krympet denne litt. I god moderne Auditradisjon tipper vi at Q5 blir et lite hakk større enn de nærmeste konkurrentene.

Bilutstillingen i Los Angeles åpner 16. november.

 • Her finner du store spionbilder.
 • Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer