Audi Q7-utfordreren heter CX-9

På samme måte som Audis store SUV utfordrer også Mazda CX-9 den firkantete SUV-tradisjonen. Her prioriteres sporty og elegante linjer slik som på lillebror CX-7.

Publisert
Sist oppdatert

En sportsbils sjel - det er hva Mazda ønsker at også de store og praktiske familiebilene deres skal ha. Både CX-7 (se lenke til egen artikkel nederst), og nå denne CX-9, representerer til fulle denne tankegangen som Mazda håper skal hjelpe til å vinne kundegruppenes gunst. Kundegruppene er, ifølge Mazda, unge par og moderne familier. Bilen skal også passe bra for par med store barn som har en aktiv livsstil.

Livsstilsbil

Mazda mener dette er en bil man kan både trenge og ønske å eie. Dynamisk utseende og egenskaper skal gå hånd i hånd med de praktiske sidene. Kupéen har tre seterader og det skal være tilstrekkelig plass til syv voksne personer ombord. Praktisk nedfellbare seter - ved hjelp av en stropp skal setene med et håndgrep både kunne felles ned og reises igjen - er en del av standardutførelsen. Lastegulvet skal kunne bli helt flatt og det skal være brukbart med bagasjeplass også når tredje seterad er i bruk. Slik Mazda uttrykker det etterstrebes tilfredsstillelsen man ellers bare oppnår med vesentlig dyrere biler; man skal være stolt av å eie en CX-9.

Stor og sterk

Når det gjelder ren og skjær størrelse er bilen direkte sammenlignbar med Audi Q7. Den er nemlig hele 507 centimeter lang, 194 centimeter bred og 174 centimeter høy og er dermed så og si like ruvende i terrenget som kjempen fra Ingolstadt, og særlig med 20-toms felger, som er standard på høyeste utstyrsnivå, er CX-9 et imponerende syn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer