Audi RS1 på Nürburgring

Her har Automedia avslørt en prototype på den heftigste småtassen: RS1!

HER KOMMER AUDI RS1: Fotografene fra Automedia har knipset den kommende lille råtassen i fint driv runt Nürburgring. Foto: Automedia
HER KOMMER AUDI RS1: Fotografene fra Automedia har knipset den kommende lille råtassen i fint driv runt Nürburgring. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er for tiden litt av en aktivitet blant folkene som jobber med de heftigste Audi-versjonene, nemlig RS-modellene. Det jobbes ikke bare med den kommende kabriolet-versjonen av RS5, men også en RS4 Avant og, i hvertfall ifølge spekulasjoner våre spioner i Automedia arbeider ut fra, en RS7.

Og så har vi RS1 - den minste noensinne.

Sinna look

En rekke visuelle elementer gjør ifølge spionfotografene - og vi håper de har rett - at den kan identifiseres som en RS1. Disse i tillegg til de dynamiske egenskapene den la for dagen på den berømte tyske banen under testingen. Det dreier seg om de store luftinntakene foran, diffuseren bak med to enderør, de breddede hjulbuene og den svære vingen bak - samt markante skjørt i front og langs sidene.

Super-GTI

Den har de nevnte spionfotografene fra Automedia kommet over under hardtesting på Nürburgring og vi vet ikke så veldig mye sikkert om bilen. Imidlertid antar våre kilder at bilens motor får en turboladet firesylindret bensinmotor med to liter slagvolum og med en god del mere krefter enn S1, som er en mer "GTI"-orientert versjon som antas å få rundt 225 hester. I motsetning til de kildene som spekulerer i toppefekt i RS1 på 250 hestekrefter, tror vi derfor tallet vil ligge på rundt 280 hester.

Quattro

I likhet med S1 vil kreftene i RS bli overført til de fire hjulene via quattro firehjulsdrift fra Haldex og med en sekstrinns manuell girkasse i utgangspunktet.

Tør vi håpe på å få se den så tidlig som på bilutstillingen i Genève i mars neste år? Følg med!

Les også: Audi med ny quattro

Så veldig hemmelig var visst ikke denne testseansen, for det er blitt tatt en mengde bilder derfra. Og her er altså den serien vi har fått fra Automedia.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer