Audi RS4: Ulv i fåreklær

Audi sparer ikke på kruttet i sin nye modell RS4, som lanseres til år 2000. Bilen ser relativt ”normal” ut, men under panseret skjuler det seg en rendyrket sportsbil. Tallene taler for seg selv: 380 hestekrefter, to turboer og en akselerasjonstid på 0-100 km/t på under fem sekunder…

Audi RS4: Ulv i fåreklær
Publisert

Den nye Audi’en tar utgangspunkt i modellen S4. Men i stedet for S4s ”usle” 265 hestekrefter, har altså RS4 fått 380 hester under panseret. I tillegg kommer RS4 med større hjulbuer og tykke sideskjørt.

Til tross for dette ser bilen ikke ut som noe fartsuhyre. Det er under panseret de raskeste godsakene ”gjemmer” seg.

Skjulte godsaker

Vi kan nesten ikke få gjentatt det ofte nok: V6-motoren på 2,7 liter yter altså 380 hestekrefter. Med andre ord blir suget sikkert stort nok i magen når RS4 akselererer fra 0-100 km/t på under fem sekunder (i følge Audi). Topphastigheten er elektronisk begrenset til 250 kilometer i timen.

De to turboene, samt de fem ventilene per sylinder, gjør med andre ord jobben sin. Og fordi RS4 har større turboladere og høyere ladetrykk enn S4 har ytelsen også blitt 115 hester høyere. Dermed overgår RS4 sin forgjenger RS2, som yter 315 hestekrefter.

RS4 har seks gear og firehjulsdrift, samt et modifisert chassis (i motsetning til S4). Med ny design og 18-tommers felger blir det også plass til et større bremsesystem. En mer direkte styring skal øke styreresponsen og tilbakemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer